instagram facebook

Vin til tomat

Tomat: Friske, semidried eller tørrede tomater har et virkelig godt match i en hvidvin på sauvignon blanc-druen. Prøv en sancerre eller en oversøisk version af sauvignon blanc, sidstnævnte særligt til de tørrede tomater. Er tomaterne tilberedte, fx i sauce eller sammen med kød i det varme køkken, vil en rødvin med god syre fungere bedst. I den lettere ende kunne det være en barbera d’asti og derefter (stigende i kraft) chianti (ikke classico), nero d’avola, negroamaro (fra Salentoeller Brindisi) eller en montepulciano d’abruzzo. Til rødt kød med bagte, krydrede tomater kan anbefales en chianti classico eller en brunello di montalcino.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk