instagram facebook

Vin til torsk

Torsk: Denne fisk​er meget mild i smagen og må derfor ikke ledsages af en alt for voldsom vin. Hvor kraftig vinen skal være, afhænger som altid af tilberedningsmetode og tilbehør. Til stegt eller måske grillet torsk, skal vinen have noget mere kraft, end hvis torsken er dampet, bagt eller kogt. Til stegt/grillet torsk kan en let og kølig rødvin (rød bourgogne, beaujolais eller tysk spätburgunder) fungere fint, hvis ellers der er tilbehør med en vis fylde på tallerkenen. Skal vinen være hvid, kan det være en bourgogne chardonnay, en fyldig, oversøisk chardonnay, en hvid côtes-du-rhône eller en fyldig albariño fra Rías Baixas i Spanien.

-Til lettere torskeretter, hvor fisken er dampet eller bagt, vil en sancerre, puilly-fumé eller anden sauvignon blanc-vin generelt fungere godt, men tjek eventuelt de forslåede vinmatch til de andre ingredienser i retten for yderligere inspiration.

-Til den klassiske kogte torsk med sennepssause, skal vinen have en smule sødme, så en oversøisk sauvignon blanc vil være god (især hvis der er rødbede og peberrod i retten), men en chenin blanc-baseret vin som vouvray eller anjou vil også være lækker.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk