instagram facebook

Vin til rejer

Rejer: Vinvalget afhænger af, om det er koldt- eller varmtvandsrejer, man serverer.​Kogte, afkølede koldtvandsrejer som hovedbestanddel af retten bør ledsages af en let, ren hvidvin, fx en chablis eller en rully. Vær opmærksom på, at hvis der serveres en dressing med sødme til (fx rejecocktail), skal vinen også have lidt sødme. Prøv en vouvray fra Loire eller måske en champagne med betegnelsen sec. Kæmperejer, tigerrejer og andre varmtvandsrejer indgår meget ofte i varme retter og krydres mere end koldtvandsrejer. Derfor skal der en hvidvin med lidt mere kraft til, men det afhænger meget af selve retten. Til krydrede retter vil en oversøisk chardonnay være god, og til de mere parfumerede retter kan du prøve en oversøisk sauvignon blanc.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk