Lam: Lammekødet kan smage vidt forskelligt afhængigt af kvalitet, udskæring og tilberedning. Nogle stykker smager ”uldent” eller ”fåret” (pga. lanolin), mens andre er meget milde i smagen. Det hænger for det meste sammen med, hvor meget eller lidt fedt, der er på udskæringen, da det meste af smagen sidder i fedtet. Når udskæringen er meget mager (eks. mørbrad), er kødet meget mildt i smagen, og her fungerer en rødvin på pinot noir rigtig godt (afhængigt af tilbehøret naturligvis), fx fra Alsace, hvis kvaliteten er i top. Og rosastegt lam og en vin fra Medoc en klassisker. Har kødet lidt mere smag, skal vinen et trin op i fylde, og her er tale om eksempelvis oversøisk pinot noir, sangiovese, Chianti ikke en riserva), tempranillo (en rioja joven), en fleurie, morgon eller en andencru fra Beaujolais. Er vi ude i en klassisk lammeret med masser af krydderurter og hvidløg, skal der mere fyldige vine til. Prøv med vin fra Sydrhône: Gigondas, Vacqueras eller simpelthen Côtes-du-Rhône. Alternativt en chianti classicoriserva, vino nobile di montepulciano, rosso di montalcino, lagret barbaresco eller barolo.