instagram facebook

Vin til laks

Laks: Fersk laks skal selvfølgelig ledsages af hvidvin. Hvis andet skal komme på tale, skal den i hvert fald grilles hårdt. Klassisk stor chardonnay fra Bourgogne har både syren og fedmen, der klæder laks helt fantastisk godt, så det er førstevalget. Men i det hele taget er en god chardonnay den rette drue at vælge, i hvert fald så længe tilbehøret er forholdsvis mildt i smagen. Er vi ude i en krydret ret med mange krydderurter, kunne man bevæge sig til Sydfrankrig og vælge en hvid côtes de provence. Røget laks skal spises med sødmefuld hvidvin med god syre: vouvray eller anjou (chenin blanc) eller tysk riesling, fx kabinett. Gravad laks kræver en syrerig vin med lidt sødme: oversøisk sauvignon blanc eller riesling fra Alsace.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk