instagram facebook

Vin til and

And, sprængt: Serveres anden med peberrodssauce, vælg da en hvidvin fra Alsace på pinot gris-druen. Serveres den til salat med vinaigrette, skal der en rød bordeaux eller barbera d’alba til.

Andebryst: Retter baseret på andebryst vil som oftest være forholdsvis kraftige, men det afhænger også af tilbehøret. Umiddelbart vil en mellemkraftig vin på barbera-druen eller côtes-du-rhône være god, men andre mørkere oversøiske vine baseret på druerne malbec, merlot, cabernet sauvignon og zinfandel vil også være velegnede.

Andeconfit: Serveres traditionelt med pommes frites og grøn salat med vinaigrette. Dette kræver en rødvin med god syre og forholdsvis høj alkohol pga. fedtet i hhv. pommes frites og kød. Chianti classico kunne være et godt valg, men god bordeaux eller barbera d’alba med alkohol omkring de 13 % ville også være rigtig god.

Anderillette: Serveret med dijonsennep og cornichoner kan fx ledsages af en lagret, tør hvidvin på riesling fra Alsace eller Tyskland. Alternativt en rødvin fra områderne Morgon eller Fleurie eller en barbera d’alba.

Andesteg: Traditionel dansk andesteg er noget af en udfordring for vinen, ikke mindst på grund af tilbehøret (søde kartofler, rødkål med sukker og syre, svesker og fed sauce). Et oplagt valg er en rødvinstype som amarone, men også syrah/shiraz-baseret rødvin fra Frankrig (Hermitage og Crozes-Hermitage) eller fra en god australsk producent bør kunne klare opgaven. Alternativt en vin fra Châteauneuf-du-Pape, som ud over syrah kan indeholde op til tolv forskellige druesorter.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk