instagram facebook

Vin til vildt

Vildt: Betegnelsen vildt​dækker over meget forskellige typer kød, der dog alle kommer fra vilde dyr med enten fjer eller pels. Der er meget langt fra det milde, lyse fasanbryst over rosastegt rådyr-filet, til gammeldags dyreryg med waldorf-salat eller den intense, mørke haresteg, så der er et hav af muligheder, når det kommer til valg af vin. Generelt kan det siges, at valget styres af kødets farve, og vinen skal altså mødes med kødets farve (og ikke være modsat). Tænk på, hvordan kødet vil se ud, når det er tilberedt. Er det lyst, rosa eller mørkt og gennemstegt? Her er nogle eksempler.

-Til lyst fuglevildt: Vælg rødvin på pinot noir-druen eller fadlagret hvidvin på chardonnay, begge dele gerne bourgogne i den dyrere ende.

-Til rosastegt filet eller mørbrad: Serveret med mildt tilbehør. Vælg fadlagret rødvin på pinot noir, gerne fra Bourgogne. Med fyldigere tilbehør (fx trøfler): Vælg en moden barbaresco, en barolo eller en moden bordeaux (alle min 6-8 år på bagen) og gerne fra Pomerol eller St-Émilion.

-Gennemstegt, mørkt kød: Vin med fylde og sødme, fx en châteauneuf-du-pape, shiraz fra Australien, amarone della valpolicella(især til waldorf-salat) eller valpolicella ripasso (især til waldorf-salat). Er tilbehøret mindre sødligt, så gå efter vine fra Hermitage, Cornas, Côte-Rôtie eller St-Joseph.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk