instagram facebook

Vin til tun

Tun: Frisk eller fra dåse – det er to vidt forskellige ting. Dåsetun skal ledsages af hvidvin og gerne en helt tør og mineralsk version. Prøv en chablis, en riesling trocken fra Mosel eller en carricante fra Sicilien (gerne fra Etnas skråninger).

-Er tunen serveret i form af salade niçoise skal vinen have lidt mere power. Prøv en côtes de provence.

-Er tunen stegt som bøf vil vinvalget også afhænge af tilbehøret, men generelt fungerer det rigtig godt med en kølig, ikke for tung rødvin, som ikke er for tanninrig. Prøv en tysk spätburgunder, en rød bourgogne eller en fleurie.

-Er tunen grillet, kan de førnævnte vine være for lette, så prøv i stedet en barbera d’asti, som helst skal være 14-15 grader ved serveringen.

-Til rå tun (fx tun-tatar) skal der serveres hvidvin eller en afkølet spätburgunder fra Tyskland. Fisken er i sig selv ret let i smagen, så resten af ingredienserne fylder en del i vinvalget. Prøv en riesling trocken fra Mosel, en riesling fra Alsace eller en sancerre.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk