instagram facebook

Vin til sushi

Sushi: Når man spiser sushi bliver man for det meste udsat for rigtig mange forskellige smagsindtryk fra stykke til stykke, især er der stor forskel på fyldet i makirullerne. Desuden dypper man sushien i soya med wasabi, og som mundrenser bruger man syltet igenfær – og så er der i øvrigt riseddike, salt og sukker blandet i risene. Sammenlagt giver det et sammensurium af smagsnuancer, som ikke kan mødes af én perfekt vin. Men der findes selvfølgelig bedre match end andre. Vinen skal være hvid og forholdsvis neutral pga. den milde, rå fisk og de milde ris, men den skal alligevel smage af noget. Mange bruger riesling til sushi, men pga. den høje syre fra druen og den frugtfulde aroma, er det ikke et oplagt valg. Det bedste bud er en pinot blanc fra Alsace. Hvis du ikke kan finde sådan en, så prøv med en chardonnay unwooded (ikke fadlagret).

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk