instagram facebook

Vin til rogn

Rogn: Denne lette og elegante delikatesse serveres som oftest med det klassiske tilbehør af blinis, creme fraiche og rødløg. Da rognene i sig selv er meget milde i smagen, skal den have en ikke alt for fed hvidvin som ledsager, fx en chablis, og skal det være lidt nørdet, så find en, der har gennemgået den malolaktiske gæring (spørg evt din vinhandler, om vinen har det). Det passer nemlig særlig godt til den syrnede creme fraiche. Skal det være nemt og ikke fra Chablis, så find en anden ikke for fed chardonnay, helst uden fad. Alternativt en pinot blanc eller auxerrois fra Alsace eller en muscadet fra Sèvre-et-Maine.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk