Oksekød: Vinvalget er som udgangspunkt afhængigt af udskæring, tilberedningsmetode og tilbehør, men rødvin vil stort set altid være det bedste valg.
-Til den enkle ret med oksekød (mager bøf, mørbrad, roastbeef), skal der en ikke alt for kraftig vin til: Bordeaux-vin er et klassisk valg, men i det hele taget er vine på cabernet sauvignon-druen generelt velegnede.
-Til den mellemkraftige ret med oksekød (steg med fedtkant, entrecote m.m.): En kraftig bordeaux, fx fra Pauillac vil fungere fint, men ellers en barolo, barbaresco eller ribera del duero.
-Til den kraftige ret med oksekød (krydrede gryderetter, ragouter o.lign).: Vine fra Sydrhône: Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueras, Côtes-du-Rhône eller måske en vellagret bandol. Ellers gode toscanske rødvine som chianti classico, vino nobile di montepulciano, rosso di montalcino, brunello di montalcino eller negroamaro fra Syditalien eller nero d’avola fra Sicilien.