instagram facebook

Vin til lam

Lam: Lammekødet kan smage vidt forskelligt afhængigt af kvalitet, udskæring og tilberedning. Nogle stykker smager ”uldent” eller ”fåret” (pga. lanolin), mens andre er meget milde i smagen. Det hænger for det meste sammen med, hvor meget eller lidt fedt, der er på udskæringen, da det meste af smagen sidder i fedtet. Når udskæringen er meget mager (eks. mørbrad), er kødet meget mildt i smagen, og her fungerer en rødvin på pinot noir rigtig godt (afhængigt af tilbehøret naturligvis), fx fra Alsace, hvis kvaliteten er i top. Og rosastegt lam og en vin fra Medoc en klassisker. Har kødet lidt mere smag, skal vinen et trin op i fylde, og her er tale om eksempelvis oversøisk pinot noir, sangiovese, Chianti ikke en riserva), tempranillo (en rioja joven), en fleurie, morgon eller en andencru fra Beaujolais. Er vi ude i en klassisk lammeret med masser af krydderurter og hvidløg, skal der mere fyldige vine til. Prøv med vin fra Sydrhône: Gigondas, Vacqueras eller simpelthen Côtes-du-Rhône. Alternativt en chianti classico​riserva, vino nobile di montepulciano, rosso di montalcino, lagret barbaresco eller barolo.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk