instagram facebook

Vin til kylling

Kylling: Til danskernes foretrukne spise i hverdagen, bør der aldrig serveres kraftig vin. Men tilberedningsmetode og tilbehør bestemmer hvilken mild vin, der skal til retten, og ikke mindst om den skal være rød eller hvid. Tænk over, hvilket smagsunivers retten befinder sig i. Er det et lyst, friskt univers (citron, spæde grøntsager, asparges, salat, tomat), et mørkt, fyldigt univers (svampe, bacon, mørk sauce, mørkt farvede grøntsager) eller er det et parfumeret og aromatisk univers (ingefær, citrongræs, koriander, chili). Det lyse smagsunivers har brug for en hvidvin på druerne chardonnay, viognier eller riesling, men en rødvin fra Beaujolais kan dog også gå an. Det mørke smagsunivers hører der rødvin til. Pinot noir er den oplagte drue, mens gamay-baseret vin fra Beaujolais, Fleurie, Morgon eller Juliénas også kunne være et rigtig godt match. I det mørke smagsunivers vil der selvfølgelig være en skala i forhold til, hvor kraftig retten er, og på baggrund af det bør man vælge vinen.

-Let ret: Basic bourgogne pinot noir eller beaujolais, middel-kraftig ret: Fleurie el. morgon, fyldig ret: oversøisk pinot noir el. dyrere bourgogne (over ca. 200 kroner).

-Til det parfumerede og aromatiske smagsunivers skal der serveres tilsvarende aromatisk hvidvin. Til retter, som ikke er stærke, skal der en tør, aromatisk vin til (sauvignon blanc, tør muscat fra Alsace og tysk riesling Trocken). Til chili-stærke retter og retter med sødme (fx med frugt) bør der serveres en aromatisk hvidvin med sødme til (gewürztraminer fra Alsace og sødlig riesling fra Tyskland fx kabinett, spätlese eller auslese).

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk