instagram facebook

Vin til kalv

Kalv: Det meget milde, lyse kalvekød skal have en mild og elegant rødvin. Pinot noir er den sikreste drue generelt betragtet, men for at vælge den bedste udgave af den, skal tilbehøret tages med i betragtning. Er der mildt tilbehør til kødet skal vinen være i den lette ende, og omvendt ved kraftigt tilbehør. Generelt set, så er europæsike pinot noir-vine i den billigere ende (ca. op til 150 kr), mens der er lidt mere fylde og frugt når man taler oversøiske vine og dyr bourgogne. Gryderetter, ragouter og andre fyldige, rustikke retter med kalvekød vil i mange tilfælde også fungere godt med en lidt fyldigere vin. Det kune være en côtes-du-Rhône eller en bardolinoclassico.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk