instagram facebook

Vin til jordbær

Jordbær: Til bærrene alene er det altid dejligt med lidt bobler, og champagne er det oplagte, luksuriøse valg. Men husk at bærrene er søde, så det skal også være en sødlig vin – ellers kommer vinen til at virke sur. Så skal det være champagne, så vælg en flaske med betegnelsen sec eller​demi-sec. Andre dejlige mousserende vine kunne være en brachetto d’Acqui (sød, rød, mousserende vin fra Piemonte i Norditalien), asti spumante eller moscato d’Asti (lidt mindre mousserende og lidt sødere end asti spumante). Indgår jordbærrene i en dessert eller kage, afhænger vinvalget selvfølgelig af de andre komponenter i retten. Men som udgangspunkt vil en sød vin på muscat-druen (eller moscato/moscatel, som den hedder på hhv. italiensk og spansk) være god, fx muscat de Beaumes-de-Venise, muscat de Rivesaltes eller moscato d’Asti.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk