instagram facebook

Vin til chokolade

Chokolade: Forførende vidunder i smagens verden. Og meget forskellig fra type til type. Mørk chokolade, mælkechokolade og hvid chokolade har brug for forskellige vine for at komplimentere deres forskellige egenskaber.

-Mørk chokolade: Mange chokoladedesserter er domineret af den intense, mørke chokolade på den ene eller anden måde. Og denne intense, dybe smag med et bittert element skal have kamp til stregen, hvis ikke den skal overdøve vinen. Desuden indeholder mørk chokolade tannin, og derfor skal der en rød dessertvin på bordet. Er tilbehøret til chokoladen hovedsageligt bær og frugter, vil en banyuls, recioto della Valpolicella, maury eller ruby port være bedst. Er tilbehøret domineret af nødder og karamel-agtige smage samt is (vaniljeis) vil en tawny port eller eventuelt en colheita klæde de brændte smagsnuancer i desserten.

-Mælkechokolade: Lysebrune, søde vine som vin santo, moscatel de Setubal eller cream sherry.

-Hvid chokolade: Prøv en muscat-baseret dessertvin, fx muscat de beaumes-de-venise, muscat st- Jean-de- Minervois, muscat de mireval eller muscat de rivesaltes. Alternativt vil en moscato d’asti være dejlig, især hvis tilbehøret til den hvide chokolade er røde bær og især hvis det er jordbær.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk