instagram facebook

Vin til chili

Chili: Retter med chili er som udgangspunkt næsten altid stærke og skaber en varmende fornemmelse i munden. Af den grund kræves der en læskende og kold drik til retten til at køle den chili-varme mund ned med, men fysiologisk set er det eneste, der kan dulme chilistyrke, faktisk sukker. Derfor egner almindelig rødvin sig ikke særlig godt til chili-stærk mad. Insisterer du på rødvin, så tag en let en af slagsen og server den kølig – det kunne være en beaujolais eller bardolino. Hvidvin med lidt sødme gør det dog absolut bedst og tilføjer endnu en dimension til smagsoplevelsen. Prøv med en gewürtztraminer fra Alsace eller en tysk spätlese ellerauslese. Skulle man have lyst til bobler, så vælg en crémant demi sec, cava semi seco eller en prosecco extra dry.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk