instagram facebook

Vin til bøf

Bøf: Hvilken vin, man får mest ud af til en bøf af oksekød, bestemmes meget af tilbehøret og hvilken udskæring, bøffen er af. Jo mere fedt, der er på bøffen, jo mere alkohol skal der helst være i vinen (min. 13,5 %). Som udgangspunkt kan man til en bøf få glæde af en vin med et relativt højt tannin-indhold. Hvorvidt vinen så skal være mørk og frugtpræget, lys og med højere syre eller lagret og kompleks, er styret af de andre komponenter på tallerkenen. Er udskæringen uden meget fedt, og indgår der syrlige elementer i retten (såsom vinaigrette på salaten eller bearnaisesauce) vil en god vin fra Bordeaux eller en chianti classico være et godt valg. Er der en kraftig glace eller et sødmefuldt tilbehør som fx bagte rodfrugter, kalder det på en mere frugtfuld og sødlig vin, fx en oversøisk vin på cabernet sauvignon, gerne med nogle år på bagen. Har man en bøf med en del fedt, som man serverer med et syrerigt tilbehør (som fx ovennævnte salat og bearnaisesauce), vil en barolo være et godt valg pga. dens høje indhold af syre, tannin og alkohol. Når det så er sagt, så er bøffen faktisk meget taknemmelig i forhold til vin, så længe vinen er rød og af en vis kvalitet.

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk