instagram facebook

Vin til æbler

Æble: I rå tilstand i det salte køkken, eksempelvis i en salat, vil det umiddelbart passe bedst med en hvidvin med både syre, frugt og en lille smule sødme. Prøv en riesling fra Alsace eller en oversøisk riesling, en oversøisk sauvignon blanc eller en chenin blanc.

-Er æblet tilberedt, og indgår i en varm ret, afhænger vinvalget som altid af resten af retten. Hvis retten er baseret på fisk, vil en hvidvin af samme type som ovenfor fungere godt, men er der kød i retten og vil man servere rødvin til, er det umiddelbart vigtigt at det er en yngre, frugtfuld vin. Prøv en ung rioja (ikke reserva, der vil være for tung), en valpolicella eller en bardolino.

-Til æbledesserter skal man gå efter en lys dessertvin, gerne en Coteaux du Layon, en riesling auslese fra Tysland eller en sauvignon blanc late harvest.​

Du kan læse vinforslag til mange forskellige retter og ingredienser her. Vinforslagene er også tilgængelige på smartphone, så du kan søge fx mens du er ude at handle.

Vinforslagene kommer fra bogen ‘Om Vin & Mad og hvad der virker’, som kan købes her, pris kr. 149,-.

​Sociale links

Kontakt mig

Felter markeret med en * er påkrævet.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du kan kontakte mig via kontaktformularen på de forskellige sider her på hjemmesiden, eller skrive en mail på kontakt@martinnordkvist.dk